Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας δικάζονται για την επίθεση στο Στέκι «Αντίπνοια» στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008, δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τους Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιο Στράτο. Από την επίθεση των χρυσαυγιτών τραυματίστηκαν ένας Έλληνας και ένας Ισπανός.

Με την έναρξη της δίκης, οι δυο αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν, πέραν πάσης αμφιβολίας, στο πρόσωπο ενός εκ των κατηγορουμένων τον δράστη της αιματηρής επίθεσης.

Η πρώτη μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά για τον κατηγορούμενο: «Αυτός είναι. Αν έρχεται κάποιος με μαχαίρι κατά πάνω σου δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Ακόμη και σήμερα τον θυμάμαι».

Στη συνέχεια, εξετάστηκε η Βασιλική Μάργαρη, η οποία ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας και περιέγραψε με λεπτομέρειες, καρέ καρέ, την επίθεση:

«Στον χώρο ήταν τέσσερα άτομα. Οπως κάθε Δευτέρα, στις 7:30 είχαμε μάθημαΙσπανικών. Η Αντίπνοια είναι ένα πολιτικό στέκι, αναρχικό, με διάφορεςδραστηριότητες. Ανοιχτή ήταν μόνο η κεντρική πόρτα. Μπαίνει ένας μεμαύρα ρούχα και κράνος, κατεβαίνει τις σκάλες, σηκώνει το χέρι ναζιστικάκαι δίνει το παράγγελμα: «Με τους χαιρετισμούς της ΧΑ, μου… θα

πεθάνετε».

»Με το που δίνει το παράγγελμα ο φασίστας, κατεβαίνουν ακόμη 10, όλοι μεκράνη. Φαινόταν ότι ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο. Ημαστε σεσυγκεκριμένη θέση και εγκλωβιστήκαμε. Εσπαγαν, έβριζαν, φώναζαν. Προσπαθώνα προφυλαχτώ και βλέπω τον Γ. Μηλιαράκη (θύμα που μαχαιρώθηκε). Οι δύο-τρειςπου κατευθύνονται απειλητικά προς αυτόν, ο ένας τον ψεκάζει με σπρέι,και παράλληλα, ο κατηγορούμενος τον μαχαιρώνει με ένα μαχαίρι με τρία

χτυπήματα, ο Μηλιαράκης ήταν σε εμβρυακή θέση.

»Ο κατηγορούμενος με είδε και τον είδα. Ηρθαμε πάρα πολύ κοντά. Δεν θα ξεχάσωποτέ αυτό το βλέμμα. Δεν θυμάμαι αν είχε βγάλει το κράνος ή αν ήτανανοιχτό».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.