Έως τη Δευτέρα θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών, όπως ενημέρωσε την Πέμπτη τη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, ο κ. Δερμεντζόπουλος διευκρίνισε, εξάλλου, ότι έως τις 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τελειώνει η διαδικασία των εγγραφών των φοιτητών στις σχολές που έχουν πετύχει και από τις 29 Σεπτεμβρίου ανοίγει το σύστημα, με το οποίο θα μπορέσουν οι αιτούντες μετεγγραφή να τη διεκδικήσουν.

Ο υφυπουργός επανέλαβε τη θέση του υπουργείου ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «το να αλλάξεις τους όρους μετεγγραφών θα ήταν ηθικά ανεπίτρεπτο», αν και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία κατανοεί την ανησυχία χιλιάδων οικογενειών και θέλει να καλύψει όσο γίνεται τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η κ. Ξουλίδου ζήτησε μέριμνα και για τους εισακτέους του έτους 2012 – 2013 και για τους επιτυχόντες με το 10%, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αδικίες.