Τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού, από την επόμενη χρονιά, προβλέπει υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν την Τρίτη οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθούν έργα υποδομών από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην οποία παραχωρείται προσωρινά η χρήση συγκεκριμένης έκτασης για την εξυπηρέτηση των πολιτικών αεροσκαφών.

Στόχος είναι να τονωθεί περισσότερο ο τουρισμός της Πελοποννήσου, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, στο οποίο σημειώθηκε φέτος αύξηση των πτήσεων κατά 54% θεωρείται κορεσμένο.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «με την παραχώρηση συγκεκριμένης έκτασης για τις απαραίτητες ενέργειες, τα έργα υποδομών που απαιτούνται από πλευράς ΥΠΑ και την κοινή χρήση του διαδρόμου προσγείωσης, του τροχοδρόμου και των δαπέδων στάθμευσης, θα είναι δυνατό να λειτουργήσει πολιτικό αεροδρόμιο σε μια ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική θέση».

Από την πλευρά του ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης τόνισε, ότι αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα, το οποίο ήδη παράγει αποτελέσματα.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι πια κορεσμένο. Φέτος σημειώθηκε αύξηση 54% στις πτήσεις. Το αεροδρόμιο του Αράξου επίσης, δουλεύει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς:

«Θέλουμε ένα συμπληρωματικό αεροδρόμιο αυτών των δύο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο προορισμό. Είναι ένα σχέδιο το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή μαζί με μια σειρά άλλων δράσεων, που κάνουμε στην περιοχή», υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ). Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΤΟΠ κ. Κ. Μαρινάκος, «η απόφαση για την εξυπηρέτηση και πολιτικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, σηματοδοτεί την απαρχή μιας δυναμικής τουριστικής αναπτυξιακής πορείας για την Πελοπόννησο».​