Ξεπέρασαν τις 120 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε περιοχές της Αττικής την Τρίτη. Οι κλήσεις προέρχονταν κυρίως από περιοχές στα βόρεια προάστια, όπως Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργός, Κηφισιά, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Εκάλη, Άγιο Στέφανο, Νέα Ερυθραία, Σταμάτα, Άνοιξη, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Μάλιστα σε μία περίπτωση, άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν μία νεαρή γυναίκα από το αυτοκίνητο της, που είχε ακινητοποιηθεί λόγω υψηλής στάθμης υδάτων στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης. Στην περιοχή αυτή έκλεισε προσωρινά το ρεύμα ανόδου στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση.

Η καταρρακτώδης βροχή που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, προκάλεσε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ακινητοποιήθηκαν οχήματα εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων, στη συμβολή της Μεσογείων με την Κύπρου στου Παπάγου, και στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στο Χαλάνδρι.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν και στην κοπή δέντρου που κατέπεσε στην οδό Φειδιππίδου στους Αμπελοκήπους, όπως και άλλων 6 στα βόρεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενώ βελτίωση αναμένεται από αύριο το βράδυ.