Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αλ. Πλωμαρίτης, για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστιικού νόμου (ν. 927/79).

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος που εμφανίζεται να μιλά απαξιωτικά κατά μεταναστών σε ντοκιμαντέρ του channel 4, «πράγματι εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής»

Κατά την απολογία του, ο Αλ. Πλωμαρίτης εμφανίστηκε προκλητικός υποστηρίζοντας ότι ο Γεωργούσης «μας έκανε ερωτήσεις γελοίες, και του κάναμε πλάκα και γελάγαμε. Και έρχομαι κατηγορούμενος εδώ».

Μάλιστα, αν και σε προηγούμενη ερώτηση υποστήριξε πως τα απαξιωτικά λόγια του αφορούσαν σε λαθρομετανάστες, απολογούμενος ανέφερε πως τελικά όσα ειπώθηκαν αφορούσαν αριστερούς. Όσο για το βίντεο, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελεί προϊόν υποκλοπής καθώς ζήτησαν από τον Κ. Γεωργούση να σταματήσει την μαγνητοφώνηση, αλλά ο ίδιος συνέχισε να τραβάει παρανόμως. Πρόσθεσε δε, πως «η συζήτηση δεν ήταν δημόσια, αλλά ιδιωτική».