Τη δημιουργία μιας «ΕΥΔΑΠ Νήσων», έτσι ώστε «να σταματήσουν να πηγαίνουν νερό οι «νερουλάδες» στα νησιά» προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 για τη νέα πολιτική της κυβέρνησης για το νερό.

«Η ΕΥΔΑΠ σήμερα είναι μια από τις πιο υγιείς εταιρείες της χώρας, όχι του Δημοσίου, με τεράστια κεφαλαιακή επάρκεια, γιατί συνέβαλε και το Δημόσιο σε αυτό, με πολλά κέρδη, με απόδοση μερισμάτων στους μετόχους και στο Δημόσιο το οποίο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, με μια προσπάθεια που κάνουμε τώρα να ιδρύσουμε την ΕΥΔΑΠ Νήσων έτσι ώστε να σταματήσουν να πηγαίνουν νερό οι «νερουλάδες» στα νησιά» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η ΕΥΔΑΠ θα τροφοδοτεί τα νησιά «με αφαλατώσεις και παραγωγή ενέργειας, με ένα τεράστιο know how που έχει αυτή η εταιρεία και το προσωπικό της.

Κατά τη γνώμη μου, είναι αναγκαία μια συνεργασία με την επίσης καλή εταιρεία ΕΥΑΘ, η οποία δεν έχει το αντίστοιχο know how και χρειάζεται τη συμπαράσταση και τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ. Πολύ σύντομα πιστεύω, ότι θα έχουμε νέα και σ’ αυτό τον τομέα» τόνισε ο υπουργός Υποδομών.