Προβλήματα σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας από τις τελευταίες βροχοπτώσεις στη Β. Ελλάδα.

Περίπου 30 κλήσεις για άντληση υδάτων από αυλές και σπίτια στην περιοχή της Νέας Ηράκλειας και της Καλλικράτειας στη Χαλκιδικής, δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε τρεις περιπτώσεις απαιτήθηκε ο απεγκλωβισμός οδηγών από τα ΙΧ αυτοκίνητα τους τα οποία είχαν «κολλήσει» στα νερά, ενώ σε μια άλλη επενέβησαν οι πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό οικογένειας από το σπίτι τους, που είχε πλημμυρίσει.

Στη Θεσσαλονίκη που βρέχει από τα ξημερώματα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα και η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το φθινοπωρινό σκηνικό θα παραμείνει και σήμερα, Κυριακή. Σύμφωνα με την ΕΜΥ βροχές αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν πιθανότατα και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται σε ρυθμούς ΔΕΘ βρέχει από τα ξημερώματα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα στους δρόμους, με την Τροχαία να συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Για αύριο, Δευτέρα, αναμένονται στα βορειοανατολικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.