Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αμέσως μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόϊκας, πραγματοποίησαν πορεία με στόχο να φθάσουν μέχρι το συνεδριακό κέντρο και να διαμαρτυρηθούν.

Όμως, δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν παραταχθεί στο ύψος της πλατείας του Λευκού Πύργου, τους εμπόδισαν, τοποθετώντας κάθετα στο δρόμο κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμή μικροένταση. Τελικά, οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το σημείο ύστερα από λίγη ώρα.

Στο μεταξύ, λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή των εγκαινίων της ΔΕΘ, ομάδα κατόχων κρατικών ομολόγων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική είσοδο της έκθεσης, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους αποζημιώσει για τις απώλειες που έχουν υποστεί από το «κούρεμα» των ομολόγων.