Η συζήτηση για τη δημιουργία πίστας αγώνων ταχύτητας στην Ελλάδα – που αποτελεί όνειρο χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού – άνοιξε και πάλι. Για πρώτη φορά ο εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα 1 Μπέρνι Εκλστοουν μίλησε δημοσίως, στο CNN, για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα προκειμένου να κατασκευαστεί πίστα που θα φιλοξενήσει γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα. «Οι Ελληνες θέλουν τη Φόρμουλα 1 στην πατρίδα τους και ήδη με έχουν ενημερώσει ότι επιθυμούν να συναντήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν και τα χρήματα να το κάνουν» τόνισε ο 84χρονος Εκλστοουν, εννοώντας ότι η ομάδα επιχειρηματιών Delpis Formoula 1, που τρέχει το συγκεκριμένο πρότζεκτ από τον Αύγουστο του 2012, προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα προς την υλοποίηση του σχεδίου.

Ο εκ των εμπνευστών του έργου, επικεφαλής της Delpis Formula 1 και πολιτικός μηχανικός Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με επιφανείς επιχειρηματίες τόνισε, επίσης στο CNN, ότι «το μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η πείρα μας από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας αποτελεί εγγύηση για εμάς». Παρά το ενδιαφέρον του κ. Εκλστοουν, πάντως, οι διαδικασίες για την υλοποίηση του σχετικού πρότζεκτ στην Δραπετσώνα δεν θυμίζουν σε ταχύτητα Φόρμουλα 1. Για ολιγωρία της κυβέρνησης κυρίως όσον αφορά στο θέμα της προσέλκυσης των επενδυτών για την υλοποίηση του σχεδίου της Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα κάνει λόγο μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο απερχόμενος δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου Λουκάς Τζανής. Μαζί με τον κ. Παπαθεοδώρου, τον πρώην υπουργό Σήφη Βαλυράκη και τον Βασ. Δεσποτόπουλο από την ΕΛΠΑ – που αποτελούν την τετράδα που τρέχει το πρότζεκτ – έχουν δει πάνω από 20 υπουργούς την τελευταία τριετία, «αλλά μέχρι εκεί. Μας δέχτηκε και ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και είπε ότι στηρίζει το πρότζεκτ. Αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρξε συνέχεια.

Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στον υπουργό Ανάπτυξης να βγει μπροστά και να εγγυηθεί στους επενδυτές ότι μπορούν να έρθουν. Ενας επενδυτής θέλει τα εχέγγυα του υπουργού» σημειώνει ο κ. Τζανής.

8.500

άνθρωποι θα εργαστούν στα έργα κατασκευής της πίστας στη Δραπετσώνα εφόσον προχωρήσει το πρότζεκτ. Επίσης θα υπάρξουν 4.650 μόνιμοι υπάλληλοι ενώ θα ανοίξουν 2.500 εποχικές θέσεις εργασίας