Αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αχαΐα και την Ακαρνανία πραγματοποίησε η Αστυνομία, με σκοπό τον έλεγχο καταστημάτων που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Ειδικότερα, σε ελέγχους που έγιναν σε 75 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αχαΐα, βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις και συνελήφθησαν δύο άτομα για στέρηση αδείας λειτουργίας και κατάληψη αιγιαλού με εξοπλισμό καταστημάτων.

Στην αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην Ακαρνανία για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ελέγχθηκαν 38 άτομα και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου.

Επίσης κατασχέθηκαν 521 διάφορα προϊόντα, όπως οικιακά είδη, παιχνίδια μικροεργαλεία, είδη ρουχισμού, φορητές ηλεκτρικές συσκευές, ρολόγια, ηλεκτρονικά εξαρτήματα κ.α.

Ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε ελλήνων και δύο αλλοδαπών, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν προϊόντα, για τα οποία δεν είχαν τα απαιτούμενα παραστατικά διακίνησης και εμπορίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.