Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής σημειώθηκε ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας, η οποία εξελίχθηκε, για λίγη ώρα, σε ομηρεία.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς το περιστατικό έχει «άρωμα» τρομοκρατίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρεις ένοπλοι οι οποίοι είχαν αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο προτού κλείσει, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ.

Οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό και, συγκεκριμένα, Καλάσνικοφ και πιστόλια.

Οι τρεις ληστές του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν για αστυνομικό, βασιζόμενοι στον διάλογο που είχαν μαζί του.

Το τζιπ μάρκας Toyota τύπου RAV4 με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε καμένο σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την τράπεζα, στην παραλία Αγίας Σωτήρας στο Δίστομο.

Από εκεί οι δράστες διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, έχοντας πάντα μαζί τους τον ταμία της τράπεζας.

Από το Δίστομο οι ληστές έφθασαν, διά θαλάσσης, στο Ξυλόκαστρο. Ο όμηρος βρέθηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου όπου τον είχαν εγκαταλείψει οι ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν με άγνωστο μέσο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Λιμενικό, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί από κοντά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι έρευνες εστιάζονται στην Πελοπόννησο. Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν στηθεί μπλόκα παντού ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και στον Κορινθιακό κόλπο από περιπολικά του Λιμενικού.

«Θυμίζει» Σπέτσες η ληστεία

Με παρόμοιο τρόπο είχε γίνει, τον Ιούλιο του 2012, ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στις Σπέτσες από τέσσερις δράστες, ανάμεσα στους οποίους υπήρχε και μία γυναίκα.

Και σε εκείνη τη ληστεία οι δράστες είχαν κρατήσει ως ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους αρπάζοντας 500.000 ευρώ. Οι ληστές είχαν διαφύγει αρχικά με μοτοσικλέτες και στη συνέχεια με ταχύπλοο.