Στα ΓΕΛ αποφασίστηκε χθες ότι το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας που μέχρι τώρα δίδασκε μόνο ο κλάδος ΠΕ15 (Οικ. Οικονομίας) εφόσον υπάρχει ανάγκη θα μπορούν να το διδάξουν οι κοινωνιολόγοι, οι νομικοί, οι γεωπόνοι, οι γυμναστές και οι οικονομολόγοι καθώς στο πρόγραμμα σπουδών τους περιλαμβάνονται σχετικά αντικείμενα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Ιστορία μπορούσε να διδάσκεται με δεύτερη ανάθεση και από καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και εφόσον οι φιλόλογοι (ΠΕ02) είχαν συμπληρώσει ωράριο και από θεολόγους, κοινωνιολόγους, νομικούς. Επίσης, στις 5 Αυγούστου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποίηση των αναθέσεων για τα μαθήματα επιλογής της Α’ τάξης Γενικού Λυκείου και των Α’ και Β’ τάξεων Εσπερινού:

Εφαρµογές Πληροφορικής: Α’ Ανάθεση: ΠΕ19, ΠΕ20 (Πληροφορικής ΑΕΙ, ΤΕΙ)

Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων: Α’ Ανάθεση: ΠΕ04.05 (γεωλόγοι), ΠΕ12 (μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.λπ.). Β’ Ανάθεση: ΠΕ14 (04 γεωπόνοι, 05 δασολόγοι), ΠΕ17 (μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι ΤΕΙΘ κ.λπ., εκτός ΠΕ17.09 και ΠΕ17.10) ΠΕ04 (01 φυσικοί, 02 χημικοί, 03 φυσιογνώστες, 04 βιολόγοι), ΠΕ17 τεχνολόγοι (09, 10) ΠΕ18 (Φυτικής, Ζωικής Παραγωγής κ.λπ.) (12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 30).

Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισµός: Α’ Ανάθεση: ΠΕ02 φιλόλογοι, ΠΕ08 καλλιτεχνικοί. Β’ Ανάθεση: ΠΕ05 Γαλλικής, ΠΕ06 Αγγλικής, ΠΕ07 Γερμανικής, ΠΕ10 Κοινωνιολόγοι, ΠΕ13 Νομικοί – Πολιτικοί Επιστήμονες.

Καλλιτεχνική Παιδεία: Α’ Ανάθεση: Εικαστικά: ΠΕ08 καλλιτεχνικοί, Μουσική: ΠΕ16.01 μουσικοί.

Στοιχεία Θεατρολογίας: Α’ Ανάθεση ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης, ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών. Β’ Ανάθεση: ΠΕ02 φιλόλογοι.

Κατά τα λοιπά, ισχύει η 124062/Γ2/06-09-2013 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2350 Β’).

Στα ΕΠΑΛ, αποφασίστηκε επίσης χθες ότι το μάθημα Βασικά Θέματα Πληροφορικής, εκτός από τους καθηγητές Πληροφορικής, θα μπορούν με δεύτερη ανάθεση να το διδάσκουν οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί, οι φυσικοί ραδιοηλεκτρολόγοι και οι ηλεκτρονικοί, οι οποίοι διαθέτουν τις απαιτούμενες επιστημονικές γνώσεις.

Στα  Δημοτικά, έχει ανακοινωθεί από τον Ιούνιο ότι στις Α’ και Β’ τάξεις τα μαθήματα διδάσκονται κυρίως από έναν εκπαιδευτικό, εκτός από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στην περίπτωση που διδάσκεται από εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας και της Μουσικής όταν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης ωρών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατή η ανάθεση διδασκαλίας σε άλλον εκπαιδευτικό του μαθήματος της Αισθητικής Αγωγής, το οποίο στην περίπτωση αυτή χωρίζεται σε Μουσική Αγωγή και στα υπόλοιπα αντικείμενα της Αισθητικής Αγωγής.

H διδασκαλία της Μουσικής σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνει και από εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ 70. Οι εκπαιδευτικοί ειδικότητας Μουσικής καλύπτουν πρωτίστως το μάθημα Μουσικής στις τάξεις Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’. Η Φυσική Αγωγή διδάσκεται από εκπαιδευτικούς της αντίστοιχης ειδικότητας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. ολιγοθέσια σχολεία) και εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί ΠΕ 11, είναι δυνατή η διδασκαλία από εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 (δάσκαλοι).