Ανάμεσα στους οκτώ δημάρχους από όλον τον κόσμο που άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν την πόλη τους προς το καλύτερο συγκαταλέγεται ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post.

«Ενώ η Ελλάδα βιώνει τη μία κρίση μετά την άλλη τα τελευταία χρόνια, πολλοί θεωρούν ότι αν υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας στο ελληνικό έθνος, αυτή έχει τη μορφή του Γιάννη Μπουτάρη, Δημάρχου της Θεσσαλονίκης» γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του καταλόγου των οκτώ πιο επιτυχημένων Δημάρχων στον κόσμο – πλάι στον Μπουτάρη βρίσκει κανείς τους Δημάρχους του Βερολίνου, του Παρισίου, του Κάλγκαρι και του Χιούστον.

Και ο συντάκτης του άρθρου, που αναφέρει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης πρώτο στη λίστα, συνεχίζει: «Ο Μπουτάρης ίσως να μη μοιάζει με τον παραδοσιακό πολιτικό – φοράει βραχιόλια που αγόρασε στο δρόμο, διαμαντένιο σκουλαρίκι ενώ έχει και τατουάζ – ωστόσο αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις με το θράσος ενός έμπειρου πολιτικού».

«Παρά την κληρονομιά ενός ελλείμματος € 100.000.000 ($ 135,690,000), όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του 2011, ο Μπουτάρης με βάση τον προϋπολογισμό της πόλης, αναβίωσε τον τουρισμό και χτύπησε τη διαφθορά. Αν ο Μπουτάρης συνεχίσει αυτή τη διαδρομή, θα μπορούσε να είναι σε θέση να να ξανακάνει τη Θεσσαλονίκη, την ακμάζουσα βυζαντινή πόλη που ήταν κάποτε και να εμπνεύσει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα».

Οι άλλοι επτά δήμαρχοι είναι:

Κλάους Βόβεραϊτ (Βερολίνο, Γερμανία)

Ναχίντ Νένσι (Κάλγκαρι, Καναδάς)

Τρι Ρισμαχαρίνι(Σουραμπάγια, Ινδονησία)

Αν Ινταλγκό (Παρίσι, Γαλλία)

Μαουρίτσιο Μάκρι (Μπουένος Αϊρες, Αργεντινή,

Γκουστάβο Πέτρο (Μπογκοτά, Κολομβία)

Ανί Πάρκερ (Χιούστον, Ηνωμένες Πολιτείες)