Συνολικά 45 νέα περιπολικά οχήματα που θα διατεθούν στις λιμενικές Αρχές της χώρας, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου των χερσαίων μέσων του Λιμενικού, παρέλαβε σήμερα το Λιμενικό Σώμα, σε εκδήλωση στην επισκευαστική βάση του Σώματος στην Ελευσίνα, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα συγκεκριμένα περιπολικά οχήματα πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στην οργανική δύναμη των Λιμεναρχείων της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.

Η αγορά τους ολοκληρώθηκε μετά από απορρόφηση πόρων, σε ποσοστό 95%, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιθεώρησε και τους χώρους της βάσης. Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητά της, ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων του Λιμενικού, καθώς και για τον σχεδιασμό ολοκλήρωσης των έργων στην επισκευαστική βάση.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.