«Όχι μόνο δεν θα χαλαρώσει ο έλεγχος του πόθεν έσχες αλλά θα είναι και περισσότερο αποτελεσματικός», δήλωσε αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε αναγκαίες τις τροποποιήσεις για την εμπέδωση κλίματος διαφάνειας και επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, του υπουργείου Οικονομικών και των υπηρεσιών του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εμφατικά στην αναμόρφωση της επιτροπής που θα είναι αρμόδια για τον έλεγχο των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά εξοπλίζεται με αρμοδιότητες τέτοιες που θα της επιτρέπουν να αναζητά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για κάθε ελεγχόμενο.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε, ο νόμος για τα οικονομικά των κομμάτων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή θα συζητηθεί το φθινόπωρο στην Ολομέλεια.