Μία 57χρονη υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Ψυχικού κι ένας 53χρονος λογιστής συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας απάτης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 80χρονου ελεύθερου επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία η 57χρονη απαιτούσε από αυτόν μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να διεκπεραιώσει ευνοϊκά εκκρεμή υπόθεσή του, σχετικά με διακοπή εργασιών-εκκαθάριση εταιρείας, στην οποία ήταν διαχειριστής.

Η παράνομη αυτή απαίτηση, υπό το πρόσχημα υψηλής χρηματικής οφειλής του ελεύθερου επαγγελματία, μεταφέρθηκε μέσω του 53χρονου λογιστή του, ο οποίος, μετά από υπόδειξη της υπαλλήλου, ανέλαβε να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της επίμαχης εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, για να «τακτοποιηθεί» η υπόθεση, απαιτήθηκε αρχικά η καταβολή 650.000 ευρώαπό τον ελεύθερο επαγγελματία, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν σταδιακά οι απαιτήσεις και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στα 30.000 ευρώ.

Χθες το πρωί, σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 80χρονος παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στον λογιστή του, ο οποίος με τη σειρά του το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο.

Και οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή.

Στην κατοχή της υπαλλήλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και ένας φάκελος με ισολογισμούς της εταιρείας του καταγγέλλοντος, που της είχε παραδώσει ο λογιστής.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.