Την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή χθες το μεσημέρι, μία ώρα αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω χρέους, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη και απάνθρωπη» ενέργεια την διακοπή ηλεκτροδότησης του σπιτιού της 56χρονης από τη ΔΕΗ.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της θανούσας, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι θεωρεί αυτονόητη την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

«Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε τον χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει», δήλωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι απέναντί της η άτυχη γυναίκα «είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος».

Αλλά και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. «Πόσες ακόμα ανθρωπινές τραγωδίες πρέπει να καταγράψουν τα μνημόνια και τα χαράτσια;», διερωτήθηκε.

Με ανακοίνωσή της τέλος η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «τουλάχιστον συνυπεύθυνη» για τον θάνατο της 56χρονης.

«Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Ελλάδα εν έτει 2014, έρμαια υπηρεσιών, γραφειοκρατών, ελλιπούς ενημέρωσης και έλλειψης ευαισθησίας, θρηνούν ένα μέλος της οικογένειάς τους», επισήμανε η Συνομοσπονδία, καλώντας την πολιτεία, την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Ταμείων να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των ΑμεΑ.

«Ήδη είναι αργά και οι ευθύνες δεν θα φύγουν από τους υπαίτιους. Ας μην υπάρξει επόμενο θύμα», καταλήγει η ανακοίνωση.