Απολογήθηκε την Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας ο επιχειρηματίας ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την επίθεση που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013 εναντίον εργατών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί 28 οικονομικοί μετανάστες.

Ο επιχειρηματίας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι δεν έκανε τίποτα και πως δεν είχε σχέση με την επίθεση, προσθέτοντας ότι δεν έχει μάθει να χρωστάει. Ακόμη, ανέφερε ότι δεν είχε καμία επαφή με τους εργάτες που απασχολούνταν στις καλλιέργειες φράουλας. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στην περιοχή Λάππα Αχαΐας και συζητούσε με ξένους επιχειρηματίες για την εξαγωγή ποσοτήτων φράουλας.

Στη συνέχεια απολογήθηκαν δύο από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τους εργάτες γης που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή διότι, όπως πρόσθεσαν, φοβήθηκαν για τη ζωή τους, επειδή οι οικονομικοί μετανάστες κρατούσαν ξύλα και άλλα αντικείμενα.