Eναν 75χρονο που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε και κινδύνεψε να πνιγεί διέσωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας αρχιφύλακας και συνάδελφοί του, που ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για το συμβάν.

Aμεσα μετέβησαν στο σημείο ο 26χρονος αρχιφύλακας που εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού Υπηρεσίας στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας και άλλοι αστυνομικοί του ιδίου Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας.

Εντόπισαν το σημείο όπου βρισκόταν σε ύπτια θέση σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ο ηλικιωμένος, μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή.

Ο αρχιφύλακας-αξιωματικός Υπηρεσίας βούτηξε στη θάλασσα, τον προσέγγισε και άρχισε να τον μεταφέρει προς την ακτή. Με τη βοήθεια των άλλων αστυνομικών, καθώς και ιδιώτη που διέθεσε τη βάρκα του, κατάφεραν να ανασύρουν τον 75χρονο στην παραλία.

Με ασθενοφόρο διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβέζας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.