Με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσων και Μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία βρίσκεται από τη Δευτέρα στη χώρα μας. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Στη συνέχεια, η επίτροπος Μάλμστρομ συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι επιδιώκει την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή επίσκεψή της στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μυτιλήνη, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος, υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω, λοιπόν, ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα».

Η κ. Μάλμστρομ θα συναντηθεί, επίσης, με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και με την νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η ευρωπαία επίτροπος θα συζητήσει με την κυβέρνηση μέτρα για την υποστήριξη των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο.