Tρεις αστυνομικοί (34χρονος αξιωματικός και δυο 42χρονοι Αρχιφύλακες) καθώς και ένας 52χρονος ιδιώτης συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορουμένοι, κατά περίπτωση, για απόπειρα αρπαγής, συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητη σωματική βλάβη και κλοπή σε βάρος 35χρονου, παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Ωστόσο από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δυο εκ των αστυνομικών εμπλέκονται και σε υπόθεση απόπειρας διακίνησης μεταναστών μέσω του «Ελ.Βενιζέλος».

Αρχικά από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργήθηκε προδικαστική έρευνα, σχετικά με την υπαιτιότητα των τριών αστυνομικών και του 52χρονου ιδιώτη, σε υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και κλοπής σε βάρος 35χρονου, καθώς και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 35χρονος, που είχε απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών, ως όφειλε εμφανίστηκε στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, όπου ο 34χρονος αστυνομικός καθυστερούσε σκόπιμα την αναχώρηση του ενώ είχε παράλληλα ενημερώσει και τους άλλους κατηγορουμένους.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τον έδεσαν με χειροπέδες και τον κτύπησαν με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει οφειλόμενο χρηματικό ποσό ύψους 3.000 ευρώ, που είχε λάβει από τον έναν Αρχιφύλακα, αφού πρώτα τον είχε εξαπατήσει.

Μάλιστα για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, ώστε να αναγκάσουν τον ιδιώτη να επιστρέψει τα χρήματα, αφαίρεσαν το διαβατήριό του.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής των δύο Αρχιφυλάκων σε απόπειρα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα προς χώρες της ΕΕ μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 35χρονος είχε προσεγγίσει τον 52χρονο ιδιώτη, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι έχει τη δυνατότητα να προωθεί αλλοδαπούς υπηκόους στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 52χρονος έφερε σε επαφή τον 35χρονο με τους κατηγορούμενους Αρχιφύλακες, οι οποίοι προχώρησαν σε σχετική οικονομική συμφωνία μαζί του για τη διευκόλυνση της παράνομης προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο ένας Αρχιφύλακας ήρθε σε επαφή με τους δύο κατηγορούμενους υπηκόους Αιγύπτου και Συρίας, οι οποίοι και ανέλαβαν την ανεύρεση των προς προώθηση αλλοδαπών.

Στις 9 Ιουνίου ο Αρχιφύλακας μετέβη στο αεροδρόμιο Αθηνών και παρέδωσε στον 35χρονο το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, για την υποτιθέμενη διαμεσολάβησή του στην παράνομη έξοδο από την χώρα δύο αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, την προώθηση των οποίων στο εξωτερικό είχαν αναλάβει οι δύο αλλοδαποί.

Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια, οχήματα και χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ενώ έγιναν και σωματικές έρευνες.

Οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα προώθησης μεταναστών στο εξωτερικό, σε βάρος ενός 42χρονου Αιγύπτιου και ενός 46χρονου Σύρου, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων, σε αδικήματά που αφορούν διακίνηση μεταναστών.