Ένα νυχτερινό σχολείο, το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου πήρε την πρώτη θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία Λυκείου, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Περιστέρι.

Μετά από αυτή την νίκη στον διαγωνισμό που είχε τίτλο «ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ» το σχολείο θα εκπροσωπήσει

τη χώρα μας στη φετινή Ολυμπιάδα ρομποτικής η οποία θα διεξαχθεί 21-23 Νοεμβρίου 2014 στο Σότσι της Ρωσίας. Διοργανωτής του Διαγωνισμού ήταν ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WROHELLAS.

Η επιτυχία του 7ου εσπερινού ΕΠΑΛ Χαλανδρίου έρχεται να προστεθεί στη δεύτερη και τρίτη θέση που είχε αποσπάσει αντίστοιχα στον ίδιο διαγωνισμό το 2012 και το 2013. Όπως τονίζεται από το σχολείο, «οι εργαζόμενοι μαθητές του ΕΠΑΛ ΣταύροςΣούντρης, Χριστίνα Σούντρη και ο καθηγητής πληροφορικής και προπονητής της ομάδας Κωνσταντίνος Τσατσαρώνης αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις, με πολλά ξενύχτια και αμέτρητες ώρες δουλειάς και τα Σαββατοκύριακα, για να αποδείξουν σε πείσμα των καιρών ότι τα νυχτερινά τεχνικά σχολεία όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά και να στηριχθούν, γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι νέοι με θέληση και δυνατότητες, που μπορούν και πρέπει να προχωρήσουν και καθηγητές που έχουν την δυνατότητα να τους υποστηρίξουν».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συνεχίζει να διακρίνεται στο χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικήςκαι για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί με πλέον των δέκα σχολικών ομάδων στο…“Μουντιάλ” Ρομποτικής, 21-23 Νοεμβρίου 2014, στο Σότσι.