Σε συμπληρωματική απολογία καλούνται την Πέμπτη από τις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι βουλευτές του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος.

Ο Ηλ. Κασσιδιάρης κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Ν. Μίχος για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Την Παρασκευή έχουν κληθεί σε απολογία ο προφυλακισμένος αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι επίσης προφυλακισμένοι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός.

Οι δύο εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, καλούν τα τρία προσωρινά κρατούμενα στελέχη να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για τις νέες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

Το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αυτήν τη φορά αντιμέτωπος ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός, αφορά στο κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί και η κρίση του Συμβουλίου Εφετών, που με βούλευμά του θα άρει τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα μετά την απολογία της συζύγου του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει ταχθεί υπέρ της άποψης του εισαγγελέα της υπόθεσης Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος ζήτησε την προφυλάκιση της Ελένης Ζαρούλια, σε αντίθεση με τις ανακρίτριες που ήθελαν να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Πάντως, η κυρία Ζαρούλια μέχρι να εκδοθεί το βούλευμα παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.