Ενα στα δύο κινητά που πωλούνται πλέον στην ελληνική αγορά είναι «έξυπνο» και «γρήγορο».

Η διείσδυση των smartphones στη συνδρομητική βάση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ανέβηκε τον περασμένο Απρίλιο στο 55%, από 47% που ήταν πριν περίπου ένα χρόνο.

Ωστόσο, οι συνδρομητές στη συντριπτική πλειονότητά τους, λόγω και της κρίσης, στρέφονται σε φτηνές συσκευές.

Συγκεκριμένα, το 74% των συνδρομητών αγοράζει «έξυπνες» συσκευές αξίας κάτω των 200 ευρώ, ενώ το 48% στρέφεται σε συσκευές αξίας κάτω των 150 ευρώ. Επίσης, το ποσοστό των smartphones με λειτουργικό Windows κερδίζει έδαφος και στην ελληνική αγορά, φτάνοντας στο 7,5%.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν την Τετάρτη από την εταιρεία Wind, που έφερε κατ’ αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά την πρώτη οκταπύρηνη συσκευή τηλεφώνου, το Huawei Ascend G750. Η συγκεκριμένη συσκευή θα διατίθεται από τα καταστήματα Wind και τα Public (299 ευρώ χωρίς σύνδεση).

Πρόκειται για την τέταρτη αποκλειστική συσκευή που λανσάρει από τις αρχές του έτους η Wind, επισημαίνοντας ότι στρατηγική της εταιρείας είναι να κερδίσει τον τίτλο «του value for money operator στην ελληνική αγορά».

«Η Wind επιλέγει smartphones σε λογικές-οικονομικές τιμές και προωθεί την καινοτομία με αποκλειστικότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κ. Παναγιωτόπουλος. Πέρυσι, πρόσθεσε, οι 8 αποκλειστικότητες που εξασφάλισε η Wind «πούλησαν» συνολικά περίπου 100.000 συσκευές (το 37% των συνολικών πωλήσεων κινητών). Για το 2014 αναμένεται και νέα αύξηση των συγκεκριμένων πωλήσεων.

Η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της Wind έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σημείωσε η εταιρεία, αφού η μέση κίνηση ανά χρήστη το μήνα ήταν το 2012 στα 101 ΜΒ, το 2013 υπερδιπλασιάστηκε στα 260ΜΒ και τώρα έχει πλέον φτάσει στα 440ΜΒ ανά χρήστη (κυρίως από την αναπαραγωγή βίντεο).

Στην αύξηση της κίνησης των δεδομένων συμβάλλουν οι νέες «έξυπνες» και «γρήγορες» συσκευές, όπως το πρώτο οκταπύρηνο τηλέφωνο Huawei G750 που διατίθεται από σήμερα στην Ελλάδα. Οπως ανέφερε ο διευθυντής πωλήσεων της Huawei Π. Βουδούρης, πρόκειται για ένα smartphone 5,5 ιντσών, με επεξεργαστή 1,7 GHz και δύο κάμερες (5 και 13 mpl), το οποίο δέχεται δύο κάρτες SIM, ενεργές και σε κατάσταση αναμονής (με μια από τις δύο να χρησιμοποιείται για την κίνηση δεδομένων).