Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από τη Δευτέρα τις διαγνωστικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν κηρύξει επίσχεση παροχής υπηρεσιών, ζητώντας άμεση εξόφληση των οφειλομένων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των φορεών, τα συσσωρευμένα χρέη υπολογίζονται περίπου στο ένα δισ. ευρώ.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα παρουσίασει συγκεκριμένες προτάσεις.

«Εχουμε μεγάλη συνάντηση τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, πιστεύω σε κλίμα καλής συνεργασίας, για να βρούμε λύση και να μη γίνει τελικώς η επίσχεση. Πιστεύω ότι με τις εποικοδομητικές προτάσεις που καταθέσαμε, δε θα γίνει τελικώς η επίσχεση και θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.

»Θέλω να καλέσω όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, σε αυτό το πνεύμα της καλής συνεργασίας, να μην ταλαιπωρήσουν τους ασφαλισμένους. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή την περίπτωση, εάν παρά την ειλικρινή μας βούληση να βρούμε λύση στα προβλήματα, μέσα βέβαια στους προϋπολογισμούς που έχει ο ΕΟΠΥΥ για το 2014, θα αναγκαστούμε και εμείς να αναζητήσουμε άλλες λύσεις για να παρέχουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.