Σε «οικογενειακή επιχείρηση» εμπορίας λαθραίων αλκοολούχων ποτών εμπλέκεται 62χρονος τελωνειακός υπάλληλος από το Κιλκίς, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την 57χρονη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 62χρονος φέρεται ότι έκανε τα… στραβά μάτια κάθε φορά που περνούσε από τον τελωνειακό σταθμό -όπου υπηρετεί- ο 33χρονος γιος του, ο οποίος μετέφερε φιάλες αλκοόλ, που προηγουμένως είχε αγοράσει από την π.Γ.Δ.Μ., με σκοπό να τις πουλήσει μέσω των δύο καταστημάτων εμπορίας ποτών (κάβες) που διατηρεί με την 57χρονη μητέρα του στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, η πρακτική της παράνομης εισαγωγής αλκοολούχων ποτών από τη γειτονική χώρα επαναλαμβανόταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κατά την τελευταία διετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαδικασία αυτή γινόταν σε προκαθορισμένη μέρα και ώρα, πάντα κατά την υπηρεσία του 62χρονου, προκειμένου ο τελωνειακός να παρέχει σχετική «κάλυψη», παραλείποντας τη διενέργεια ελέγχου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, διαπιστώθηκε ότι η 57χρονη σύζυγος του υπαλλήλου και η 27χρονη κόρη του επέβαιναν σε όχημα που προπορευόταν του οχήματος που οδηγούσε ο 33χρονος, ώστε ο τελευταίος να ειδοποιείται εγκαίρως για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

Η σύλληψη των μελών της οικογενείας έγινε την περασμένη Τετάρτη, ύστερα από επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των συλληφθέντων. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κούτες που περιείχαν συνολικά 216 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών γνωστών εταιρειών (ουίσκι και τζιν), που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, ενώ θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για τον ενδελεχή φορολογικό έλεγχο των εμπλεκομένων προσώπων, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους και ενδεχόμενη εμπλοκή και διασύνδεση άλλων προσώπων ή επιχειρήσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, στις παράνομες συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κιλκίς. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν την κατ’ εξακολούθηση παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας, ενώ ο τελωνειακός υπάλληλος κατηγορείται επιπλέον για κατάχρηση εξουσίας.