Γενετικό υλικό του δραπέτη – δολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού εντόπισαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στο πακέτο-βόμβα που είχε αποσταλεί την περασμένη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Την ευθύνη για τηναποστολή του παγιδευμένου δέματος ανέλαβε την Παρασκευή, με προκήρυξη που ανήρτησε στο site Interarma η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην προκήρυξη οι συντάκτες έκαναν πολλαπλές αναφορές στον Χριστόδουλο Ξηρό, ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί και δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι στόχος τους με τη βόμβα ήταν να σκοτώσουν.

Εμμέσως μάλιστα, μιλούσαν για συμπόρευσή τους με τον Ξηρό γράφοντας ότι «τα πράγματα από εδώ και πέρα αλλάζουν» ενώ παράλληλα είχαν κάνει αναφορά στο προσκλητήριο για νέο γύρο τρομοκρατικών επιθέσεων που είχε απευθύνει ο Ξηρός με διαδικτυακή του εμφάνιση λίγο μετά την απόδρασή του.

Η επανεμφάνιση του δολοφόνου της 17N Χριστόδουλου Ξηρού έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα με παγιδευμένο ΙΧ στην Τράπεζα της Ελλάδας από τον Επαναστατικό Αγώνα, δηλαδή τους δραπέτες Μαζιώτη και Ρούπακαι τους πιθανούς συνεργούς τους.

Σε ανακοίνωσή της το Σάββατο η Ελ. ΑΣ. ανέφερε:

Ανακοινώνεται ότι, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν – κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά – διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός.