Ενημερωτικές επιστολές σε 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση, απέστειλε ο ΕΟΠΥΥ ζητώντας τους εξηγήσεις εντός πέντε ημερών.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, εντοπίστηκαν οι 100 πρώτοι σε δαπάνες πιστοποιημένοι και μη συμβεβλημένοι γιατροί, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

‘Υστερα από στατιστική επεξεργασία της Διεύθυνσης Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΟΠΥΥ, διαπιστώθηκε ότι οι εκδοθείσες εντολές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις των συγκεκριμένων γιατρών υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της ειδικότητάς τους.

Ο ΕΟΠΥΥ έστειλε σήμερα ενημερωτικές επιστολές προς τους γιατρούς, οι οποίοι μέσα σε πέντε ημέρες από την παραλαβή της επιστολής, οφείλουν να ενημερώσουν τον Οργανισμό για τις απόψεις τους. Στις περιπτώσεις που οι εξηγήσεις των ιατρών δεν κριθούν επαρκείς, οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στην ελεγκτική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, δήλωσε ότι «πολύτιμος σύμμαχος του ΕΟΠΥΥ στη προσπάθεια ελέγχου των δαπανών του, είναι οι ίδιοι οι ιατροί μέσω των θεσμικών τους οργάνων» και ότι «ήδη, οι έλεγχοι είναι συνεχείς στο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού».