Σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά της χώραςπροβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η ΕΜΥ, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

ΣτηνΑττικήπροβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο αγγίξει του 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία-Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το βραδύ στα ανατολικά 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα το απόγευμα πρόσκαιρων βροχών στη αναμένονται στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιά τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία θα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου.