Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου εξαπέλυσε νέα επίθεση στην ΟΛΜΕ χρεώνοντάς της πως, αρνούμενη την αναπλήρωση των μαθημάτων σε όσα σχολεία έγιναν καταλήψεις, «δείχνει το χειρότερο πρόσωπο του συνδικαλισμού».

«Είναι στάση αυτή; Δεν είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση από πλευράς ΟΛΜΕ;», διερωτήθηκε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, συμπληρώνοντας ότι τα παιδιά πρέπει να είναι απερίσπαστα και να σκέφτονται μόνο τα μαθήματά τους..

O Συμεών Κεδίκογλου διευκρίνισε πάντως ότι θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος, αν οι εκπαιδευτικοί δεν παραστούν στα σχολεία μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Εξάλλου, απέρριψε τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ ότι οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων έχουν καλυφθεί με εσωτερικές διαδικασίες. «Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά ποτέ, μην κοροΐδευόμαστε τώρα», είπε.

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως στα σχολεία που έγιναν πάνω από τρεις μέρες κατάληψη, αν απαιτηθεί, θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς για την κάλυψη των μαθημάτων -για όλες της τάξεις πλην της Γ’ λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγουν πρόωρα οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές 525 γυμνασίων και λυκείων, ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές 260 σχολείων, την Πέμπτη ανοίγουν 125 σχολεία και την Παρασκευή 140.

Η ΟΛΜΕ πάντως αντιδρά στην απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας για αναπλήρωση της ύλης πριν την επίσημη λήξη των διακοπών του Πάσχα και έχει κηρύξει στάσει εργασίας, 8:00 – 11:00, έως την Παρασκευή.