Τρία ακόμα άτομα συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για την αιματηρή υπόθεση της ρίψης βεγγαλικών το βράδυ του Μ. Σαββάτου στην Οία, από τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις αμερικανοί τουρίστες.

Η Αστυνομία της Θύρας προχώρησε στη σύλληψη ενός 28χρονου, ενώ δύο συγγενείς του, 24 και 16 ετών, που αναζητούνταν για εμπλοκή στην υπόθεση παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει δυο Ελληνες, ηλικίας 34 και 23 ετών, για το περιστατικό που στάθηκε αιτία να δίνει μάχη για τη ζωή μια αμερικανίδα τουρίστρια και να τραυματιστούν συνολικά άλλοι 6 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοσχέδιο βαρελότο περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Επιπλέον, κατά τη συνεχιζόμενη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στις κατοικίες συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο βαρελότο, 221 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων και τσάντα ώμου.

Σε κρίσιμη κατάσταση η Αμερικανίδα

Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η Αμερικανίδα που τραυματίσθηκε το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηράκλειου Νίκος Χαριτάκης, η κατάστασή της είναι κρίσιμη, παρουσιάζει ωστόσο «μια ελαφρά εργαστηριακή βελτίωση».