Τρεις αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα τέσσερα άτομα ελαφρύτερα, όταν άγνωστος έριξε αυτοσχέδιο βαρελότο σε εκκλησία, στην Οία της Σαντορίνης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης νοσηλεύεται η βαρύτερα τραυματισμένη, μία Αμερικανίδα.

Η τραυματίας χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Οι άλλοι δύο Αμερικανοί και ένας Ελληνας νοσηλεύονται με εγκαύματα, κυρίως στα πόδια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι τρεις αμερικανοί τραυματίες (δυο γυναίκες ηλικίας 51 και 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών)και ο Ελληνας, 50 ετών, μεταφέρθηκαν από τη Σαντορίνη με ιδιωτικό αεροσκάφος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Οι υπόλοιποι τρεις ελαφρά τραυματίες -δύοί Κύπριοι (ένας άνδρας 24 ετών και μια γυναίκα 27 ετών),και ένας Ελληνας, 23 ετών- μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν στον τόπο διαμονής τους.

Το περιστατικό συνέβηστον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου της Οίας.

Η Αστυνομία συνέλαβε, το πρωί της Κυριακής, δύο άτομα, ηλικίας 34 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.