Συνάντηση με τη γαλλίδα υπουργό Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε στο Παρίσι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η συνάντηση των δύο αξιωματούχων έγινε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και αφορούσε στη σιδηροδρομική πολιτική της Ευρώπης.

Συζητήθηκε – μεταξύ άλλων – το γεγονός ότι η Ελληνική Προεδρία «ολοκλήρωσε δύο σημαντικά ζητήματα:

»Το τέταρτο σιδηροδρομικό πακέτο για την πολιτική σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και το πρόγραμμα SHIFT2RAIL το οποίο ανέρχεται σε ένα δισ. ευρώ και που μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ιδιώτες επιχειρηματίες, ινστιτούτα και Πανεπιστήμια».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με ελέγχους των φορτηγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθούν κοινοί μηχανισμοί για την πάταξη της εκτεταμένης ανομίας στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη και να διαφυλαχθεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Επίσης συμφωνήθηκε να γίνουν προτάσεις από κοινού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα τρένα και σε εγκαταστάσεις των σιδηροδρομικών φορέων, ένα πρόγραμμα το οποίο ήδη εν μέρει υλοποιεί η Ελλάδα μέσω της ΓΑΙΑΟΣΕ