Χρήση χημικών έκανε το μεσημέρι της Κυριακής η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Ερμού για να απομακρύνει ομάδες πολιτών που εξύβριζαν καταναλωτές προσπαθώντας να τους αποτρέψουν από το να μπουν στα μαγαζιά και να ψωνίσουν.

Για τον λόγο αυτό, πολλά καταστήματα στην Ερμού και στη γύρω περιοχή είναι κλείσει, για τον φόβο επεισοδίων, αλλά μετά την παρέμβαση διμοιριών των ΜΑΤ η κατάσταση εξομαλύνθηκε και τα καταστήματα άνοιξαν. Το μεσημέρι της Κυριακής, πλήθος κόσμου βρισκόταν στο κέντρο της πόλης και η αγοραστική κίνηση ήταν αυξημένη.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γενικότερα για την εμπορική κίνηση σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης «η κίνηση είναι αυξημένη. Μάλιστα σήμερα αποδεικνύεται ότι το πείραμα πέτυχε καθώς αυτή την Κυριακή την είχε ζητήσει το εμπόριο για να είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Βλέπουμε ότι οι καταναλωτές, αυτή τη φορά, κρατούν και σακούλες με ψώνια και ακόμη δεν έχει πληρωθεί το Δώρο του Πάσχα…».