Δικαιωμένος για τις δηλώσεις του σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σκάφους «Iliatoras of London» βγήκε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης από την αντιδικία του με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Το σκεπτικό μάλιστα της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας δικαιώνει και δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ», για το περιεχόμενό των οποίων όμως εκκρεμεί άλλη δίκη ύστερα από αγωγή του Π. Καμμένου.

Σύμφωνα με όσα δέχονται οι δικαστές στην αγωγή Καμμένου κατά Γεωργιάδη:

n Το επίδικο σκάφος ήταν μέχρι το 2009 στην ιδιοκτησία εξωχώριας εταιρείας με την επωνυμία Cass Corporation Limited, με έδρα στη νήσο Μαν, που χαρακτηρίζεται ως «φορολογικός παράδεισος».

n Αποδείχθηκε ότι το σκάφος ανήκε στην εξωχώρια εταιρεία, με εκπρόσωπό της τον πατέρα του ενάγοντος, προέδρου των ΑΝΕΛ, Ηλία Καμμένο.

n Ο Πάνος Καμμένος αποδείχθηκε ότι ήταν πλοίαρχος – κυβερνήτης του σκάφους και όχι κύριος αυτού σύμφωνα με δελτίο κίνησης πλοίου αναψυχής. Το δε σκάφος δηλώθηκε από τον πατέρα του, πρώτη φορά το 2010 (για την οικονομική χρήση του 2009), ο οποίος κατέβαλε και την έκτακτη εισφορά, που είχε θεσπιστεί εκείνη τη χρονική περίοδο.

Το δικαστήριο ωστόσο, αποτίμησε διαφορετικά χαρακτηρισμούς που απέδωσε ο υπουργός Υγείας στον αντίδικό του, υποχρεώνοντάς τον να του καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ η πρόεδρος είχε τη γνώμη ότι η αποζημίωση πρέπει να είναι 100.000 ευρώ.