Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας μάλιστα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«αΕίναι προφανείς οι σκοπιμότητες και οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Υποθέτετε ότι έγινε η βομβιστική επίθεση για να αποτραπεί η έξοδος στις αγορές. Και αν αυτή είναι η ερώτηση, η απάντηση δόθηκε από τις αγορές. Από εκεί και πέρα, οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Η δημοκρατία μας είναι θωρακισμένη και η οικονομία στέκεται όλο και πιο γερά στα πόδια της. Ο στόχος τους μπορεί να ήταν να αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας και η σταθερότητα της οικονομίας. Αλλά δεν πέτυχαν το στόχο τους».

«Ορισμένοι ματαιοπονούν» δήλωσε από την πλευρά του με νόημα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Πέμπτης.

«Η βομβιστική ενέργεια έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος το μόνο που εξυπηρετεί είναι στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένου φόβου, αποπροσανατολισμού και ενίσχυσης της καταστολής» ανέφερε σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο λαός μας έχει τα δικά του μέσα πάλης, τους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε η Κουμουνδούρου.

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» καταδικάζει με τον πιo κατηγορηματικό τρόπο το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας. Η ενέργεια αυτή πλήττει τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει μείζονα οικονομικά προβλήματα.

» Εκείνοι που επιλέγουν να τρομοκρατούν επιδιώκουν την προσβολή της δημοκρατίας και τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας.

» Ολες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να έχουν σταθερό μέτωπο απέναντι σε όσους νομίζουν ότι μπορούν με την τυφλή βία να επιβάλλουν συνθήκες ανωμαλίας».

Το γεγονός σχολίασαν μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Η απάντηση του λαού κατά της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας δεν μπορεί να γίνεται με τρομοκρατικές ενέργειες, μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στις κάλπες και με την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος».

Η Δράση καταδίκασε την επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας ότι «οι βόμβες δεν είναι επιχειρήματα, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους έχουν απέναντί τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.»