Μια από τις εμβληματικές μορφής της Εθνικής Αντίστασης, ο θρυλικός Καπετάν Γιαννούτσος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 92 ετών. Ο Γιάννης Οικονόμου ήταν ο τελευταίος επιζών Μαυροσκούφης του ουλαμού του Αρη Βελουχιώτη. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι στη γενέτειρα του, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

«Aποχαιρετούμε δια παντός, με βαριά καρδιά, τον σύντροφο και τελευταίο επιζώντα του ουλαμού του Αρη Βελουχιώτη, τον Καπετάν Γιαννούτσο». Με αυτό το μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο facebook την Κυριακή το απόγευμα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Γιάννη Οικονόμου.

«Αντίο καπετάνιε επαναστάτη, καλές εφόδους στην κοιλάδα της σιωπής», ήταν η λεζάντα της φωτογραφίας που συνόδευε τον αποχαιρετισμό προς τον Καπετάν Γιανούτσο στη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο facebook.

Η ΚΕ και η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του, τονίζοντας ότι «θα θυμόμαστε πάντα την εμβληματική παρουσία του και την υψωμένη γροθιά του στο πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιοόταν είχε ανέβει στο βήμα με υψωμένη τη γροθιά προκαλώντας συγκίνηση στους συνέδρους.

Σε εκείνο το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ συναντώ συναγωνιστές και συντρόφους που έχουν μόνο τους σκοπό να βοηθήσουν να ξεπεράσει τα πάθη του ο ελληνικός λαός. Όσα πάλεψα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, τα βλέπω στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κρίνω. Όμως, το μόνο που θέλω να πω, είναι ότι τη μάχη πρέπει να τη δώσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, μόνο έτσι θα τα καταφέρει».