Τα κουβούκλια των πλευρικών διοδίων στη Μαλακάσα κατέστρεψαν λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής, άγνωστοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κάτοικων της βορειοανατολικής Αττικής για τις αυξήσεις των διοδίων.

Οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής και του Δήμου Ωρωπού έκαψαν το πλευρικό κουβούκλιο στην κατεύθυνση προς Λαμία και προκάλεσαν ζημιές στο απέναντι που καλύπτει το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα.

Λίγο πριν τα επεισόδια, σύμφωνα με την εταιρεία Νέα Οδό που διαχειρίζεται τα διόδια υπήρχαν μέσα στους σταθμούς δυο υπάλληλοι οι οποίοι πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι με αυτοκινητοπομπή κινήθηκαν από τη Μαλακάσα προς τα διόδια των Αφιδνών, όπου έκλεισαν το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα προκαλώντας τεράστια ουρά αυτοκινήτων.

Οι κάτοικοι της περιοχή διαμαρτύρονται για τη λειτουργία οκτώ σταθμών διοδίων στον Ωρωπό. Την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού δεν θα πληρώσουν καμία αύξηση. Όπως είπε «η τιμή διοδίων παραμένει γι’ αυτούς 2,10 ευρώ, αντί για 3,35 ευρώ που είναι η νέα τιμή Αφιδνών αυτή τη στιγμή».