Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, η οποία ελέγχθηκε για κακοδιαχείρηση από το ΣΔΟΕ.

Το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη στον εισαγγελέα Διαφθοράς, ο οποίος είχε παραγγείλει και τη σχετική έρευνα. Η έρευνα που διενεργήθηκε εκτείνεται σε βάθος τουλάχιστον μιας εξαετίας.

Η ΕΑΔΠ είναι ΝΠΙΔ, με προεδρεύοντα τον εκάστοτε πρύτανη του ΑΠΘ και έχει μεταξύ άλλων τη διαχείριση των κυλικείων του Πανεπιστημίου και άλλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», το ίδρυμα φέρεται να έχει ζημιωθεί με μεγάλα ποσά.

Για την υπόθεση έχει καταθέσει τόσο ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ.Μυλόπουλος όσο και ο πρώην πρύτανης Αν. Μάνθος, στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρείας.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που αφορούν σε έλεγχο του ΣΔΟΕ στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του ΑΠΘ, γίνεται γνωστό ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος» τονίζεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

«Η διοίκηση του ΑΠΘ έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας (ΕΑΔΠ) και κατ’ επέκταση και του ιδρύματος» αναφέρει η ανακοίνωση.