Στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., την τρομοκρατία και την παράνομη μετανάστευση αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της επικήρυξης των τρομοκρατών, είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τους πολίτες. «Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι. Το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό. Σε κλίμα τρομοκρατίας δεν γίνονται επενδύσεις» παρατήρησε.

Για την παράνομη μετανάστευση, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «διαφωνήσαμε με το Δουβλίνο ΙΙ, δηλαδή τη λογική των «Δουβλίνων» ότι η χώρα όπου μπαίνει ο μετανάστης, αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή».

Δήλωσε δε ότι και η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχεται η χώρα «είναι τραγική».

Εξηγώντας, τόνισε: «Ο μετανάστης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία».

Για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. φεύγει από την εποχή του «Ηλία του 16ου» και δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό FBI.

«Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του 1984, συγχωνεύθηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας ’50 και του ’60 του «Ηλία του 16ου». Μακάρι να ήμασταν σε εκείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλέφτη. Τα πράγματα έχουν αλλάξει» είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και αν είχε πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «έχω αρκετά γεμάτα τα χέρια μου δεν χρειάζεται και κάτι άλλο. Εχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου».