Λίγες μόλις ημέρες μετά το θέμα που ανέκυψε με την περίφημη «αθεΐα» του Αλέξη Τσίπρα, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, σε μια απροκάλυπτη παρέμβαση της Εκκλησίας στα θέματα της Πολιτείας και του πολιτεύματος απαίτησε ο άρχοντας της χώρας να κάνει τον σταυρό του και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να κάνουν το ίδιο προτού ψηφίσουν!

«Οποιος με πειράξει, το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα, γιατί είναι ποτισμένο από τον Γρηγόριο τον Ε’» είπε σε μια έκρηξή του –κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα. Ηταν μια ομιλία στην οποία έθιξε κυρίωςπολιτικά θέματα.

Ζήτησε από τους έλληνες ορθόδοξους ψηφοφόρους να κάνουν πρώτα το σταυρό τους προτού ρίξουν τη ψήφο τους στην κάλπη.

«Ο άρχοντας της χώρας μας να κάνει τον σταυρό του. Δε λέμε να κρατάει και κομποσκοίνια – πού να τον βρούμε τέτοιον – αλλά να λέει «πιστεύω στον Χριστό, πιστεύω στην Παναγιά», όχι να λέει “εγώ δεν πιστεύω”».

Και συνέχισε: «Χριστιανέ, άκου να σου πω, η ψήφος είναι τίμιο πράγμα. Πρέπει να κάνεις το σταυρό σου ώστε να ρίξεις το ψηφοδέλτιο», πρόσθεσε.

Και ωρυόμενος φώναξε προς το ακροατήριό του: «Εσύ που ανάβεις καντήλι στην Παναγιά θα δώσεις ψήφο σ’εαυτόν που δεν πιστεύει;».

Και πρόσθεσε ότι η ψήφος πρέπει να αναδείξει «άρχοντα που να πιστεύει στον Χριστό, να τον βλέπουμε στις παρελάσεις»….