Ο 22ος κύκλος μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου ξεκινάει με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Η Στοά τού Βιβλίου ιδρύθηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για να αποτελέσει μια παρέμβαση παιδείας στην πνευματική ζωή των Αθηνών.

Στηρίχθηκε στην ιδέα και στον πολιτισμό τού Βιβλίου και κατόρθωσε, τα 17 χρόνια που λειτουργεί ήδη, να καταστεί σημείο αναφοράς για ό,τι έχει σχέση με το βιβλίο και παράλληλα να αναπτύξει μια ευρύτερη πνευματική, πολιτιστική και επιστημονική δραστηριότητα.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τις αίθουσες Λόγου και Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου, παρακολουθώντας κάποιες από το πλήθος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται καθημερινώς όλο τον χρόνο στη Στοά τού Βιβλίου.

Στους 21 κύκλους μαθημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και σε 129 συνολικά θεματικές ενότητες έχουν διδάξει μαθήματα τής ειδικότητάς τους 248 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συγγραφείςκαι καλλιτέχνες σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου.

Τα μαθήματα, ανάλογα με το αντικείμενο, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κ.λπ.). Μετά από κάθε μάθημα ακολουθεί συζήτηση. Επίσης, κατά την κρίση τού διδάσκοντος, διανέμεται διδακτικό υλικό και ενδεικτική βιβλιογραφία.

Στον 22ο Κύκλο Μαθημάτων (Ιανουάριος – Απρίλιος 2014) θα διδάξουν επίλεκτα μέλη τής ελληνικής και διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας για θέματα τής ειδικότητάς τους που αναφέρονται στην αστροφυσική, την ποίηση τού Κάλβου, στο αρχαίο δράμα, στη ρητορική και τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τη θρησκεία, την ανάλυση κειμένων, στον κινηματογράφο, τον βυζαντινό πολιτισμό.

Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Το σχετικό έντυποτης δήλωσης μπορεί να υποβληθεί στα γραφεία τής Στοάς τού Βιβλίου ή να αποσταλεί με φαξ στο 210-3310090 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα τής Στοάς τού Βιβλίου (www.stoabibliou.gr). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.