Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης απορρίπτει όσα του καταλογίζονται στο πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου. Διευκρίνισε ότι παραμένει στο εξωτερικό για να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς αν είχε συλληφθεί δεν θα είχε τη δυνατότητα να εξηγήσει τις απόψεις του.

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπανδρέου σημειώνει στο πόρισμά της ότι από την αναλυτική κατάσταση των καταθέσεων του κ. Φιλιππίδη, προκύπτουν «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων κατά τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ», αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

«Σοκαρίστηκα που διάβασα κάποια πράγματα. Αν η κ. Παπανδρέου μου είχε κάνει τη φοβερή χάρη να με φωνάξει και να μου ζητήσει εξηγήσεις δεν θα έγραφε αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Τόνισε ότι είναι επιχειρηματίας πάνω από 20 χρόνια, έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα από το 1999 και μπήκε «αρκετά πλούσιος» στο Τ.Τ. «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την «αναντιστοιχία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων» υποστήριξε ότι πούλησε τις συμμετοχές που είχε σε κάποιες εταιρείες και αυτό δημιούργησε κάποιο ποσό το 2008, το οποίο δηλώθηκε το 2009. «Είναι στο πόθεν έσχες και στις φορολογικές δηλώσεις», σημείωσε.

Ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε ότι θα γυρίσει το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή από το εξωτερικό και θα είναι παρών. «Ο δικηγόρος μου επικοινώνησε με τον ανακριτή και του είπε ότι θα έρθω. Δεν υπάρχει καμία άδεια από κανέναν εισαγγελέας. Είμαι καταζητούμενος και αυτοβούλως θα εμφανιστώ», εξήγησε.

«Όποιος τα πήρε να μπει μέσα. Όμως είναι λάθος να έρχεται η εισαγγελία και να αντικαθιστά τις επενδυτικές επιτροπές. Αν ήμουν τώρα διοικητής τράπεζας όλα τα δάνεια θα είχαν πάει στην εισαγγελία», επισήμανε.