Είναι φορές που η ζωή ξεπερνά τη μυθοπλασία. Και η πρώτη ύλη για χιλιάδες νουάρ ή δραματικά σενάρια (δολοφονία, απιστία, χαμένα αδέλφια που επανεμφανίζονται, τρομοκρατία, παθιασμένοι έρωτες, εκδίκηση, μπίζνες) για κάποιους εκεί έξω είναι απλώς η ζωή τους. Μια ζωή πυκνή, «καταραμένη», ένα vivere pericolosamente.

Η έκρηξη μεγάλης ισχύος που αναστάτωσε την Καλαμάτα χθες και από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο οίκημα, σε πέντε γειτονικά καταστήματα και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ήταν ακόμη ένα επεισόδιο στη ζωή δύο γνωστών προσώπων που φαίνεται πως υπερβαίνει τη μυθοπλασία.

Και αυτό αφού το ενεχυροδανειστήριο της οδού Σταδίου που ανατινάχθηκε ανήκε στον Τάσο Μητρόπουλο και τη σύζυγό του Νένα Χρονοπούλου. Φαίνεται πως το «όνειρο» της ζωής εκτός Αθηνών για τον άλλοτε «Ράμπο» των ελληνικών γηπέδων και τη «γυναίκα-δηλητήριο» της τηλεόρασης και των εξώφυλλων σε περιοδικά των 90s δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Οπως εξάλλου και η ζωή του καθενός τους ξεχωριστά.

Δύο «εκρηκτικά» δημόσια πρόσωπα που ένωσαν τις μοναξιές τους το 2010 –το ένα και μοναδικό φλας άναψε τότε για το μπλε ρουά φόρεμα της «μπελουτσικής» Νένας διά χειρός Κωστέτσου στην κλειστή θρησκευτική τελετή στο Τολό –και που σχεδόν αμέσως αποφάσισαν να ενώσουν και τα Ε9 τους. Μέχρι σήμερα που διατηρούν δύο ενεχυροδανειστήρια με «κρατική άδεια» (εκτός αυτό της Καλαμάτας, έχουν ακόμη ένα στη Μεγαλόπολη).

Εξάλλου, πριν από την εγκατάστασή τους στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα (από όπου κατάγεται η Νένα) είχαν δοκιμάσει τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Η ζωή θέλει ψυχή βέβαια ή, καλύτερα, «Ο αγώνας θέλει ψυχή και αλήθεια», όπως έγραφε και η προεκλογική αφίσα του «Ράμπο» το 2012 όταν δοκίμασε την τύχη του στη Β’ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία –του παιδιού του λαού που δεν δίσταζε να χορέψει ζεϊμπέκικο στα κέντρα ή να συμμετάσχει σε συμπλοκή με οπαδούς και παίκτες του Ιωνικού στα γενικευμένα επεισόδια Ολυμπιακού – Ιωνικού το μακρινό 1997.

Η κοινή επιχείρηση στον Κορυδαλλό θα ήταν ένα πολυκατάστημα που θα συνδύαζε το μανικιούρ, το spa, το εστιατόριο με σπαλομπριζόλες και έναν παιδικό σταθμό. Το σχέδιο δεν ευοδώθηκε, αλλά η σχέση δεν κλονίστηκε.

Νένα και Τάσος ταίριαξαν σε όλα με έναν κώδικα παλαιάς κοπής, που έχει κάτι από ελληνικό κινηματογράφο δεκαετίας ’60 ή από μελοδραματική αμερικανική b movie.

Ο Μητρόπουλος μπήκε στη ζωή της Χρονοπούλου λίγο μετά τον θάνατο της αγαπημένης του Ελενας Ναθαναήλ. Στενοί φίλοι του ζευγαριού επιβεβαιώνουν πως ο Τάσος ήταν κύριος με την ηθοποιό και της κρατούσε το χέρι μέχρι τις τελευταίες στιγμές της. Ο Τάσος λάτρεψε την Ελενα και την κόρη της Ινγκα, αλλά έπρεπε να προχωρήσει.

Η γυναίκα που έμελλε να κλέψει την καρδιά του δεν είχε το ήρεμο βλέμμα των υπέροχων ματιών της Ναθαναήλ. Η Νένα Χρονοπούλου κατέλυσε στην αγκαλιά του «Ράμπο» έπειτα από πολλές φουρτούνες. Η ίδια (45 ετών σήμερα) υπήρξε η φαντασίωση της δεκαετίας του ’90 και εξώφυλλο στα αλήστου μνήμης λάιφσταϊλ περιοδικά. Με ένα πέρασμα από επιθεωρήσεις με Τσιβιλίκα και Σεφερλή αλλά και στη φωσκολική Λάμψη (εδώ γνώρισε τον πρώτο άνδρα της και ηθοποιό Γιώργο Ματαράγκα), σχεδόν αμέσως η ζωή της δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από ταινίες νουάρ. Υπήρξε μια καλλονή και πολιορκήθηκε. Υπήρξε μια μοιραία γυναίκα και παραμένει.

Το ειδύλλιό της με τον τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη ήταν βραχύ, πέρασε επίσης από κύματα και το μίσος με την αγάπη εναλλάχθηκαν για περίπου ένα χρόνο, μέχρι που δεν ξαναμίλησαν.

Γύρω στο 1999, η Νένα γνώρισε τον Γεράσιμο (Μάκη) Μαυράκη, πρώην μποντιμπίλντερ. Σχεδόν αμέσως ερωτεύονται και παντρεύονται. Η συνέχεια δεν είναι ρόδινη, ο Μαυράκης φυλακίζεται για παλαιότερη υπόθεση «προστασίας», η εγκυμονούσα Νένα γεννάει πρόωρα στους πεντέμισι μήνες και το βρέφος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ο Μαυράκης αποφυλακίζεται, το παιδί βγαίνει νικητής και αποφασίζουν να ζήσουν ήρεμα όλοι μαζί. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 όταν τέσσερις πυροβολισμοί σε φανάρι της οδού Πειραιώς έκοψαν το νήμα της ζωής του Μάκη, που από το 1998 ζούσε επιμελώς μια παράλληλη ζωή στη νύχτα και συχνά όργωνε τους δρόμους με τη Μαζεράτι του για «προστασία», ως μέλος μιας ομάδας του Πειραιά. Είχε προηγηθεί επίθεση στο σπίτι του με χειροβομβίδα. Σημειώστε εδώ πως ο κουμπάρος της Νένας και του Μαυράκη (που επίσης θεωρήθηκε ότι υπήρξε άνθρωπος της νύχτας) Γιώργος Αυτιάς είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2007, ενώ το παζλ του τρόμου συμπληρώνεται τον Μάιο του 2009 όταν και η κουμπάρα της Νένας, η Μαρία Καφιέρη, πέφτει νεκρή από σφαίρα…

Ο φίλος της ήταν αδελφός της

Στη μυθιστορηματική ζωή της Νένας προσθέστε πως τον χρόνο που μας πέρασε, αποκαλύφθηκε ότι ο καλός της φίλος και τραγουδιστής Στάθης Ξένος είναι αδελφός της από πατέρα. Ενα επεισόδιο που θα ήταν κάτι σαν χάπι-εντ για την ίδια, αν δεν ακουγόταν ο χθεσινός κρότος της βόμβας στην Καλαμάτα για να υπενθυμίσει πως η ζωή ξεπερνά τη μυθοπλασία. Και συνήθως είναι πιο δραματική…