Ενας μετανάστης έπεσε νεκρός μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα τη Δευτέρα. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το τραγικό συμβάν αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Για την ταυτότητα του νεκρού στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «πρόκειται για 46χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών, επί της οδού Παρασίου 19 στον Άγιο Παντελεήμονα».

Το πώς εξελίχθηκε το τραγικό περιστατικό αναφέρει εν συνεχεία η ΓΑΔΑ: «Την 12.30 ώρα χθες (18.11.2013), εισήλθε στο κατάστημά του 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος με την απειλή βίας τού ζήτησε να του δώσει πακέτα τσιγάρων. Ο ιδιοκτήτης αντιδρώντας έκλεισε τα ρολά του καταστήματος, εγκλωβίζοντας τον δράστη και κάλεσε την Άμεση Δράση.Ομάδα ΔΙΑΣ μετέβη στο σημείο, συνέλαβε τον δράστη και τον οδήγησε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

»Ο παθών ιδιοκτήτης του καταστήματος κατά την προφορική εξιστόρηση του συμβάντος στους αρμόδιους αστυνομικούς, εντός του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο πάτωμα. Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 28χρονου αλλοδαπού δράστη για απόπειρα ληστείας, ενώ το οικείο Αστυνομικό Τμήμα διενεργεί προανάκριση για τον αιφνίδιο θάνατο του 46χρονου, στο πλαίσιο της οποίας έχει παραγγελθεί διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα είχε βρεθεί στο επίκεντρο ερευνών και καταγγελιών για βία κατά μεταναστών.