Πέντε νέες συμβάσεις κατασκευής έργων, συνολικού προϋπολογισμού 42,5 εκατ. ευρώ, υπεγράφησαν την Τετάρτη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής 11 έργα συνολικού προϋπολογισμού 44,3 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 37,7 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Οι συμβάσεις αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στην Ελευσίνα και την Ανάβυσσο, δίκτυο ποδηλατοδρόμων και βιοκλιματική ανάπλαση στην Αγ. Παρασκευή (στην περιοχή του Κοντόπευκου) και επισκευές λάκκων στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Αττικής.

Επίσης, στο ΠΕΠ Αττικής εντάσσονται, μεταξύ άλλων, και πέντε βρεφονηπιακοί σταθμοί προϋπολογισμού 10,3 εκατ. ευρώ στον Άλιμο, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια και τη Μεταμόρφωση.

«Κανένα έργο από αυτά δεν είναι περιττό, είναι όλα έργα απαραίτητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «το ΕΣΠΑ είναι ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας και ότι η Ελλάδα από την 18 θέση που ήταν σε ότι αφορά την απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ ανέβηκε στην 4η».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ανέφερε ότι «το ζήτημα της λογικής ρύθμισης του χώρου είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που μπορεί να κάνει αυτός ο τόπος».