Τεταμένο ήταν το κλίμα το απόγευμα του Σαββάτου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλουν τη ρίψη χημικών εναντίον τους.

Σύμφωνα με τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι παραμένουν έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ομάδα ατόμων που φέρονται να είναι μέλη της Δημόσιας Τηλεόρασης (Δ.Τ.) μπήκαν με συνοδεία των ΜΑΤ μέσα στο κτήριο της ΕΡΤ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς, όπως ανέφεραν οι πρώην εργαζόμενοι, υπήρξε φόβος δολιοφθοράς.

Στο σημείο βρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, στους οποίους, όπως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαγορεύθηκε η είσοδος στο Ραδιομέγαρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο τους προπηλάκισαν.

Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη παράνομη, όπως είπε, είσοδο των τεχνικών της Δ.Τ. ζήτησε την παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι οι συνάμεις της Αστυνομίας έριξαν χημικά και ξυλοκόπησαν συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο και βουλευτές.

Πολλοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου παρέμεναν το βράδυ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ μεταδιδόταν το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων.