Πέντε φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που απεικονίζουν έναν από τους δράστες της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας.

Επίσης, δημοσιοποίησε 12 φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν.

Κατά την επίθεση, που σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, δολοφονήθηκαν ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης και τραυματίστηκε βαριά ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένας αδύνατος άνδρας, ύψους 1,70 με 1,75 μ., που φορά τζιν παντελόνι σκούρου μπλε χρώματος, λευκά παπούτσια, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.

Η μοτοσικλέτα μάρκας Honda, μοντέλου Africa Twin, λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια κόκκινου-μπλε χρώματος και βρέθηκε μετά από επισταμένες αναζητήσεις σε υπαίθριο χώρο κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς, παράπλευρα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε 200 μέτρα απόσταση από τη συμβολή της με την οδό Δεκελείας στην Κηφισιά.

Η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες).

Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, κόκκινου-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46».

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πρόκειται για την υπ’ αριθμ. ΖΥΧ-668 μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουνίου 2013 από την Καλλιθέα.

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όποιον πολίτη αντιλήφθηκε ή είδε τη μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που σημειώθηκε η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο, τόσο σταθμευμένη σε οδό ή σε χώρο στάθμευσης, όσο και εν κινήσει ή κατά τη διαφυγή των δραστών – και ιδιαίτερα ιδιοκτήτες και υπαλλήλους πρατηρίων υγρών καυσίμων τα οποία ενδεχομένως επισκέφθηκε για ανεφοδιασμό -, να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στο email ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας που εμφανίζεται σε κάποιες από τις φωτογραφίες που δίνονται στη δημοσιότητα, αποτελεί απεικόνιση, προς υποβοήθηση των πολιτών, οι οποίοι τυχόν είδαν την μοτοσικλέτα.