Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα κηδεύτηκε την Δευτέρα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο ο Γιώργος Φουντούλης, που δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Αγ. Γεώργιο για να αποχαιρετήσει τον νεκρό, ενώ την ώρα που το φέρετρο βγήκε από τον ναό, ο κόσμος φώναζε «αθάνατος». Στο δε κοιμητήριο το πλήθος έψαλλε τον εθνικό ύμνο.

Η οικογένεια του Γιώργου Φουντούλη δεν επιθυμούσε να παρευρεθεί κανείς πολιτικός από κανένα κόμμα στην κηδεία του παιδιού τους και ζήτησε, αντί στέφανου, να ενισχυθεί το Σικιαρίδειο Ιδρυμα, στο οποίο φοιτά η αδερφή του Γιώργου, Ειρήνη. Ακόμη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που βρέθηκαν εκεί να μην υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη.

Οι γονείς του θέλησαν να παρευρεθούν οι φίλοι του, όχι ως χρυσαυγίτες, αλλά ως φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους, όπως είπαν σε μήνυμα που ανήρτησαν σε σελίδα στο facebook.

«Δεν θέλουμε αίμα, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε τιμή, γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

Η κηδεία του έτερου δολοφονηθέντα, Μανώλη Καπελώνη, πραγματοποιήθηκε στις 11:00, στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Σημάδια βελτίωσης για τον 29χρονο

Την ίδια ώρα, σημάδια βελτίωσης φαίνεται ότι παρουσιάζει η κατάσταση του βαριά τραυματισμένου 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος όμως παραμένει διασωληνωμένος στην Εντατική.

Συνεχείς είναι, εν τω μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονική επίθεση. To βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως η αστυνομία περισυνέλεξε άλλον έναν κάλυκα των 9 χιλιοστών από το σημείο της επίθεσης.

Το νέο εύρημα εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την εξέταση της μοτοσικλέτας και των άλλων ευρημάτων.