Η Bουλγάρα μητέρα της Μαρίας ζητά πίσω το παιδί της, αλλά δίνει νέα εκδοχή για την «υιοθεσία»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/10/2013 19:54 |
Η Bουλγάρα μητέρα της Μαρίας ζητά πίσω το παιδί της, αλλά δίνει νέα εκδοχή για την «υιοθεσία»
Η Σάσα Ρούσεβα, Ρομά από το Νικολάεβο της Βουλγαρίας και βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, με ένα από τα τρία παιδιά της που μοιάζει πολύ στον «ξανθό άγγελο» των Φαρσάλων.

Στην κρίση της κοινής γνώμης της Βουλγαρίας παρουσίασε τη δική της εκδοχή στην ιστορία της μικρής Μαρίας, η βιολογική μητέρα της, Σάσα Ρούσεβα, η οποία εμφανίστηκε μαζί με τον άνδρα της Αθανάς και τρία από τα παιδιά της το βράδυ της Κυριακής, στην τηλεοπτική εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης του Μάρτιν Καρμπόφσκι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Σάσα Ρούσεβα, μετέβη για δουλειά στην Ελλάδα το 2008 μαζί με τον άνδρα της και χωρίς να ξέρει ότι ήταν έγκυος «μέχρι που είδα την κοιλιά μου να φουσκώνει σιγά – σιγά», όπως είπε. Στην περιοχή της Λαμίας «δουλεύαμε στα χωράφια, λίγο πορτοκάλια, λίγο πατάτα, λίγο πιπεριές, ότι προκύψει», κατά τα λόγια της.

Την φροντίδα των υπόλοιπων παιδιών της στο «μαχαλά» των Ρομά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, Νικολάεβο, είχε αναλάβει η μία από τις δύο μεγαλύτερες κόρες της οικογένειας. Έτσι συνεχίστηκαν τα πράγματα επί επτά μήνες, στη διάρκεια των οποίων η Σάσα Ρούσεβα είχε μαζί της τη νεογέννητη κόρη της, όπως είπε. Τότε, όμως, «η κόρη μου έφυγε με άνδρα, τα μικρά παιδιά είχαν μείνει μόνα ενώ εγώ ήμουν άνεργη και δεν είχα καθόλου λεφτά να τους στείλω».

«Τότε ήρθε μια ξανθιά γυναίκα, μου είπε να αφήσω το παιδί και υποσχέθηκε να το φροντίζει σαν εμένα μέχρι να μαζέψω χρήμα και να έρθω να το πάρω. Εγώ τη εμπιστεύτηκα επειδή φαινόταν πολύ καλή και της άφησα το μωρό» πρόσθεσε η Ρούσεβα.

Σε ερώτηση αν έχει τα στοιχεία αυτής της γυναίκας, η Ρούσεβα απάντησε, ότι δεν τα θυμάται, επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.

Στην ερώτηση του Καρμπόφσκι γιατί δεν επικοινώνησε μαζί της στη συνέχεια, η Ρούσεβα είπε, ότι η μυστηριώδης ξανθιά δεν απαντούσε στο κινητό τηλέφωνο της. Ενώ η ίδια η Σάσα δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα επειδή γέννησε στη συνέχεια άλλα δύο παιδιά αλλά ούτε είχε τα λεφτά για να το κάνει, όπως είπε.

«Πώς να του αρνηθώ; Αφού είναι άνδρας μου! Κι΄ εγώ δεν έχω λεφτά να κάνω έκτρωση!».

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε η γυναίκα στον προβληματισμό του παρουσιαστή «γιατί οι Ρομά κάνουν τόσα πολλά παιδιά, αφού δεν έχουν μέσα να τα συντηρούν», όπως είπε.

Στην ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, υποστήριξε ότι δεν το έκανε, επειδή δεν είχε ούτε ληξιαρχική πράξη, ούτε άλλα έγγραφα που να τεκμηριώνουν τη σχέση της με το παιδί.

Στην αναφορά του Καρμπόφσκι για τις αποκαλύψεις στην Ελλάδα, που παρουσιάζουν τη «ξανθιά γυναίκα» ως μεσάζοντα κυκλώματος εμπορίας βρεφών που πλήρωσε για τη Μαρία 400 ευρώ στην μάνα της η Σάσα Ρούσεβα αρνήθηκε και πάλι επίμονα, ότι πληρώθηκε για το παιδί της.

«Αν είχα πάρει λεφτά, θα ζούσαμε έτσι όπως ζούμε τώρα; Αν είχα λεφτά, θα είχα κρεβάτι, θα είχα σεντόνια, θα είχα πάπλωμα, θα είχα κουζίνα… Δεν θα πεινάγαμε, όπως πεινάμε τώρα» είπε.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με μία εκδοχή η «ξανθιά μεσάζων», αφού απέκτησε τη Μαρία με 400 ευρώ, προσπάθησε να δώσει το παιδί για υιοθεσία σε επιχειρηματία της Λάρισας, αλλά εκείνος το επέστρεψε, όταν φάνηκε πως έχει πρόβλημα όρασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα υπόλοιπα παιδιά των Ρούσεφ, όπως πρόσθεσε σ’αυτό το σημείο ο βούλγαρος δημοσιογράφος, επικαλούμενος την εξέταση από οφθαλμίατρο των τριών μικρότερων παιδιών τη οικογένειας Ρούσεφ μόλις το Σάββατο 26 Οκτωβρίου!

«Γιατί το θέλεις τώρα το παιδί; Αφού το παράτησες για τέσσερα χρόνια;» Στη δημοσιογραφική αυτή «πρόκληση», η βιολογική μητέρα της Μαρίας ξέσπασε:

«Με ξεγέλασε μια κακιά γυναίκα και της άφησα να μου το πάρει το παιδί. Το μετανιώνω πικρά αυτό το λάθος μου και πονάει η ψυχή μου τέσσερα χρόνια τώρα. Το θέλω πίσω το παιδί μου! Εγώ το γέννησα, κανένας άλλος! Ξέρεις πως ράγισε η καρδιά μου, όταν το είδα στην τηλεόραση να χορεύει τσιφτετέλι, να ζητιανεύει με τα χεράκια του κατάμαυρα από τη βρωμιά! Πήγα να τρελαθώ, τέσσερις μέρες τώρα ούτε μπουκιά ψωμί δεν μπορώ να βάλω στο στόμα μου! Μπορεί να είμαι πάμφτωχη, να μην έχω ρούχο να φορέσω, αλλά ποτέ δεν άφησα κανένα παιδί μου να ζητιανεύει στη Βουλγαρία! Ούτε να κλαίει από την πείνα, επειδή δεν έχει ψωμί να φάει!».

Το ψωμί, το οποίο ζυμώνει η ίδια η Ρούσεβα από αλεύρι, μαγιά και αλάτι, αποτελεί το κεντρικό -αν όχι και μοναδικό- στοιχείο της καθημερινής διατροφής της οικογένειας.

Συχνά, η μητέρα ταΐζει επίσης τα παιδιά της με φασολάδα και με διάφορα φαγητά από πατάτες. Κρέας βλέπουν πολύ σπάνια, επειδή οι οικογένεια ζει, κατά κύριο λόγο, από «τα διακόσια με τριακόσια λέβα (100-150 ευρώ, περίπου) που μου δίνουν το μήνα», όπως είπε η Σάσα Ρούσεβα, αναφερόμενη στο συνολικό παιδικό επίδομα της οικογένειας.

Η μητέρα απέρριψε εξίσου ενεργά και έντονα την υποθετική ερώτηση του βούλγαρου δημοσιογράφου, ότι «ίσως για τη Μαρία να είναι καλύτερα να μείνει στην Ελλάδα και να δοθεί για υιοθεσία εκεί επειδή θα ζει πολύ καλύτερα σε κάποια πλούσια οικογένεια».

«Δεν με νοιάζει αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί! Δικό μου παιδί είναι και το θέλω κοντά μου! Το΄χω στην καρδιά μου και θα το έχω όσο ζω!», φώναξε η Σάσα Ρούσεβα.

2
Ανατολική
29/10/2013 11:26
Τώρα που ανακαλύπτεται ότι το παιδί ήταν όντως Ρομά, οι εφημερίδες έχουν παψει να λενε «ξανθός άγγελος» για το κορίτσι. Πού πήγαν όλοι αυτοί που υποστήριξαν με θέρμη ότι οι Ρομά κλέβουν τα παιδιά; Κάποιοι δεν μπορούν καν να τους λυπηθούν για την φτώχεια στην οποία ζουν αφού είναι Ρομά! Πραγματικά σιχαίνομαι τον ρατσισμο.
katerina
28/10/2013 22:00
http://de.wikipedia.org/wiki/Albinismus Mporeite na metafrasete ta problhmata orashs pou exoun osoi exoun alfismo